جراحی لثه بدون نگرانی، راحتی تمام عیار2021-05-23

انواع جراحی لثه برای درمان بیماری های لثه؛ روش ها و هزینه کلینیک دندانپزشکی الهیه و کاشانی غرب تهران دکتر یگانه

لیزر دقت بالایی دارد و می‌تواند بافت‌های آسیب‌دیده را بدون آسیب به بافت‌های سالم بردارد. همچنین، استفاده از لیزر موجب کاهش خونریزی، تسریع در بهبودی و کاهش تورم و التهاب پس از جراحی می‌شود. جراحی لثه حتما  برای درمان مشکلات لثه و بافت‌های اطراف دندان‌ها لازم باشد. با این حال، گاهی استخوان فک به قدری تحلیل رفته است که دیگر امکان قرار دادن پایه روی آن وجود دارد. در چنین شرایطی، با جراحی لثه، به استخوان فک دسترسی پیدا کرده و مشابه با پروسیجر فلپ لثه، به استخوان قطعه ای از استخوان خود فرد پیوند زده می شود. اکثر جراحی های لثه برای از بین بردن عفونت های باکتریایی انجام می شود.

۱-حساسیت دندان ها به سرما و گرما پس از مدتی با رعايت بهداشت دهان و دندان از بين می رود. استفاده از خميردندان های ضد حساسيت در صورت شدت حساسيت دندان از طرف جراح تجويز خواهد شد. هزینه جراحی بستگی به میزان پیشرفت بیماری شما، نوع جراحی و پزشک معالج دارد. درمان‌های لثه به دو دسته عمده درمان‌ های غیر جراحی لثه و درمان‌ های جراحی لثه تقسیم می‌شود. واژه پریودنتیک از دو واژه یونانی «peri» به معنای اطراف و «odont» به معنای دندان گرفته شده است.

بیوپسی (نمونه‌برداری) بافت

جراحی لثه یکی از عمل هایی است که می تواند به کلی مشکلات لثه را رفع بکند و کاری بکند که لثه ها در سلامت کامل به کار خود ادامه دهند. عدم انجام جراحی لثه در صورتی که پزشک شما توصیه کرده است، ممکن است به مشکلات جدی‌تر و پیچیده‌تر منجر شود. بهتر است با پزشک خود در مورد نوع مناسب جراحی لثه برای شما مشورت کنید و روش درمان مناسب را انجام دهید. در این نوع جراحی، بافت‌های لثه برای بهتر شدن ظاهر و تغییر شکل زیبایی لثه تغییر می‌کنند. در برخی موارد، شکل و موقعیت جایگیری لثه نامناسب است و نیاز به جراحی برای اصلاح آن و بالا بردن زیبایی لثه و پوست شکل صورت است.

همچنین، بخشی از هزینه با توجه به نوع جراحی (زیبایی یا درمانی بودن) از طرف بیمه پرداخت می‌گردد. در این جراحی ۳۰ تا ۶۰ دقیقه‌ای که توسط متخصص پریودنتیست انجام می‌شود، بافت اضافی لثه که جنجیوا نام دارد توسط لیزر یا سایر ابزارهای مشابه برداشته می‌شود. همچنین پس از اتمام دوره نقاهت، لثه‌های شما به حالت طبیعی، زیبا و صورتی رنگ خود بازمی‌گردد. با این حال در صورتی که چنین اتفاقی رخ دهد، دندانپزشک متخصص لثه (پریودنتیست) قادر به رفع این مشکل و بازسازی لثه از طریق پر کردن این جای خالی خواهد بود. با کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان در ادامه این مقاله همراه باشید تا به پاسخ تمامی این سوالات بپردازیم. در ادامه به مشکلاتی در بیماران میپردازیم که با عمل جراحی لثه درمان می‌شوند.

گاها به علت وجود آبسه، کیست و یا موارد دیگر به تشخیص دندانپزشک، ناحیه مشخص شده در لثه برداشته می‌شود و از همان محل به ناحیه آسیب زده شده دسترسی ایجاد میگردد. این عمل یکی از روش های انجام شده برای از بین بردن باکتری و آبسه و درمان ناحیه میباشد. جراحی لثه به روش های متفاوتی نیز انجام می شود که کاملا بستگی به نوع درمان و نظر دندانپزشک معالج دارد.

بیماری‌های لثه اگر زود تشخیص داده شود، به آسانی قابل درمان و پیشگیری است ولی اگر به حال خود رها شود، می‌تواند منجر به مشکلات جدی برای سلامت بدن شود. بیماری‌های لثه اگر درمان نشود، علاوه ‌بر درد، التهاب، خونریزی لثه و بوی بد دهان، می‌تواند باعث آسیب غیر قابل بازگشت به استخوان و از دست رفتن دندان شود. دندانپزشکان علاوه بر روش معمول تمیز کردن و جرم‌گیری دندان، از روش‌های دیگری نیز در درمان بیماری‌های لثه بهره می‌گیرند. در مراحل اولیه، درمان بیماری لثه اغلب به روش‌های غیرجراحی انجام می‌گیرد، ولی در مراحل پیشرفته، اغلب روش‌های مختلف جراحی لثه مورد نیاز خواهد بود. جراحی لثه به منظور درمان بیماری های لثه مانند پریودنتیت و التهب لثه، جراحی فلپ، جراحی پیوند لثه و کاهش لثه انجام می شود.

جراحی لثه چقدر طول میکشد؟

این نوع  عمل جراحی ممکن است برای درمان بیماری‌های لثه مانند التهاب لثه، پریودنتیت و چسبندگی لثه به دندان‌ها انجام شود. در این ویدئو نمونه جراحی افزایش طول تاج دندان قبل از درمان زیبایی در کلینیک آمیتیس را مشاهده می کنید. قیمت جراحی لثه همانند سایر هزینه‌های خدمات دندانپزشکی به عوامل متفاوتی از قبیل شدت و نوع بیماری پریودنتال، هدف و نوع جراحی، تخصص و مهارت دندانپزشک و… بستگی دارد.

انواع جراحی لثه برای درمان بیماری های لثه؛ روش ها و هزینه

در آغاز، پزشک شما نیاز به بررسی دقیق و تشخیص صحیح مشکلات لثه دارد. این جراحی ممکن است شامل اصلاح تراکم لثه، ترمیم گونه‌های لثه، و یا ترمیم پوسیدگی‌های لثه باشد. این جراحی توسط یک دندانپزشک جراح انجام می‌شود و ممکن است نیاز به بخش‌های مختلفی از جراحی دندانپزشکی داشته باشد. بدین صورت این روش می تواند برای حفظ سلامتی لثه بسیار مثمر ثمر واقع شود و مشکلات لثه را درمان کند. در این روش، از بافت های نزدیک و مجاور لثه آسیب دیده برداشته و به لثه تحلیل رفته پیوند میزند.

اقدام به درمان به موقع در مرحله های نخست اختلالات و بیماری های لثه مانند عفونت لثه می توان از روش ها بدون جراحی استفاده کرد. به همین خاطر به محض رویت مشکلی در لثه ها باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کرد و برای درمان آن و گاهی اوقات برای پیشگیری از شدید تر شدن  آن اقدام کرد. هدف اصلی در جراحی ترمیم پلاستیک لثه یا Gingivoplasty ایجاد تغییرات ظاهری در لثه است. این جراحی منظور اصلاح و بهبود ظاهر و شکل بافت ‌های لثه انجام می‌ شود. جراحی ترمیم پلاستیک به عنوان بخشی از جراحی ‌های پریودنتال مورد استفاده قرار می‌ گیرد و معمولا به عنوان جراحی ترمیمی لثه نیز شناخته می ‌شود.

حساس شدن به سرما را می توان به احساسی که بدن انسان بعد از استحمام دارد، تشبیه نمود. حساسیت به سرما همیشه و غالباً بوجود نیامده و در صورت ایجاد، گذرا و موقتی بوده و جای هیچگونه نگرانی ندارد. لثه سالم به رنگ صورتی بوده، سفت و چسبیده به استخوان و دندان با نمایی شبیه پوست پرتقال می باشد. دندانها مستقیماً به استخوان نچسبیده اند و توسط الیافی که پریودونتال لیگامنت نامیده می شود به استخوان وصل شده و نگهداشته می شوند. آمالگام بر اساس نظر بسیاری سازمانهای معتبر جهانی که در رابطه با سلامت افراد کار می کنند، ماده ای بی خطر، قابل اطمینان و مؤثر در ترمیم دندان می باشد. به دلیل تحمل بسیار بالای آمالگام نسبت به نیروهای قوی جویدن ،بویژه در ترمیم دندانهای آسیا در خلف دهان که نیروهای جویدن به شدت اعمال می شوند، توصیه می شود.

همچنین، شما می‌توانید جهت مشاهده سایر تصاویر به گالری تصاویر دندانپزشکی کلینیک دکتر بنیانیان مراجعه نمایید. یکی از راه حل‌های پیشنهادی متخصصان دندانپزشکی در این خصوص، انجام جراحی زیبایی لثه است. این جراحی در سه گروه کلی قابل دسته بندی خواهد بود که در ادامه به معرفی هر سه نوع آن خواهیم پرداخت.

بعد از جراحی نیز در هر دو روش باید طبق دستور دندانپزشک، دارو های تجویز شده مرتبا مصرف شود تا بیمار کمترین درد و ناراحتی را پس از جراحی تجربه کند. در موارد دندانپزشک تصمیم به استفاده از لیزر به جای به کاربردن از تیغ جراحی میگیرد. بطور کلی شرایط هر فرد منحصر بفرد است و نمیتوان نسخه ای یکسان برای تمامی افراد پیچید، بهترین راه حل آن است که بیمار با مراجعه به دندانپزشک بهترین روش را برای انجام جراحی خود انتخاب کند.

جراحی لب برای لبخند لثه ای

  • با شروع تحلیل استخوان، دندانها بتدریج لق شده تا زمانی که با کوچکترین فشاری دندان کنده می شود.
  • {
  • در این نوع جراحی، بافت‌های لثه پوسیده و آسیب دیده حذف شده و بافت‌های سالم جایگزین می‌شوند.
  • |}{
  • کاربرد لیزر در جراحی لثه، برای حذف باکتری‌های رشد کرده در لثه است.
  • |}{
  • عدم رنگ آن به این معنی است که پیوند لثه جریان خون را از دست داده و در حال مرگ است.
  • |}
  • در طول این جراحی، دندان‌پزشک بافت لثه را از دندان به‌طور موقت جدا کرده و لبه آن را برمی‌گرداند.
  • در چنین مواردی، پریودنتیست با برداشتن یک فلپ از سقف دهان یا کام، آن را به لثه پیوند زده و با بخیه، شرایط بهبود لثه را فراهم کند.

پس از حذف بافت عفونت کرده لثه و نمایان شدن ریشه دندان، جرمگیری ریشه انجام می‌شود که شامل تراشیدن جرم و پلاک دندانی ایجاد شده زیر خط لثه و روی سطح ریشه می‌باشد. سپس دندانپزشکان سطح ریشه را صاف کرده تا هیچ نقطه‌ای که امکان جذب باکتری و عفونت بیشتر را فراهم می‌کند باقی نماند. ناحیه بین لثه و ریشه دندان طی فرآیند ترمیم، دوباره بازسازی می‌شود. در لیزر درمانی، جراح از لیزر دندانپزشکی برای دسترسی و برداشتن بافت لثه ملتهب از اطراف ریشه دندان استفاده می‌کند.

Contact Us
دندانپرشکی در مشهد
Email:
Phone: 00989145622900
مشهد
, IR, Iran

پیوند لثه در کرج توسط متخصصان مجرب انجام می‌شود و می‌تواند به بازیابی سلامت لثه‌های شما کمک کند. اگر با مشکلات تحلیل لثه مواجه هستید، این روش می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای شما باشد. جراحی افزایش طول تاج دندان می‌تواند بر روی یک یا چندین دندان انجام شود و میزان برداشت بافت لثه و استخوان بستگی به طول لبخند بیمار دارد. هرچه میزان بیشتری لب بالا برود به جهت دید میزان برداشت بافت باید بیشتر باشد. چنانچه نصب روکش بدون در نظر گرفتن جراحی افزایش طول تاج یا جراحی لثه انجام شود، دندان درمان شده مجددا دچار آسیب و پوسیدگی زیر لثه خواهد شد.

روش‌های نوین جراحی لثه بدون درد

در جراحی فلپ لثه، فلپ اشاره به معنای برداشتن قطعه ای کوچک از لثه را دارد. زمانی که بین لثه و دندان فرورفتگی وجود داشته باشد، امکان دارد زمینه ایجاد پلاک و پوسیدگی ایجاد شود. این پلاک منجر به آبسه شدید شده و بافت لثه تخریب شده عقب نشینی می کند. عفونت دندان ممکن است عوارضی جانبی ایجاد کند که برای برطرف کردن آن، نیاز به جراحی های بیشتری داشته باشیم. یکی از این مشکلات، تحلیل و عقب نشینی لثه است که باعث نمایان شدن طوق دندان و یا ریشه های آن شود.

بیماری های پریودنتال عمدتاً نتیجه عفونت و التهاب لثه ها و استخوانی است که دندان ها را احاطه کرده و از آنها حمایت می کند. لثه ها در مراحل اولیه آن که ژنژیویت نامیده می شود، متورم و قرمز شده و ممکن است خونریزی کنند. در شکل جدی‌تر آن که پریودنتیت نامیده می‌شود، لثه‌ها می‌توانند از دندان جدا شوند، استخوان از بین برود و دندان‌ها لق شوند یا حتی بیفتند. بیماری پریودنتال و پوسیدگی دندان دو بزرگترین تهدید برای سلامت دندان هستند. این اتفاق ممکن است به دلایلی مانند عفونت بعد از جراحی لثه، ایجاد حفره خشک و یا عدم رعایت توصیه‌های متخصص جراح لثه پس از جراحی اتفاق افتاده باشد.

این موانع از رشد سلول‌های بافت لثه جلوگیری کرده و اجازه می‌دهد تا بازسازی رباط پریودنتال جدید از طریق هدایت رشد سلولی رخ دهد. در حال حاضر فن‌آوری بخیه به نقطه‌ای رسیده است که بخیه دقیقاً تا زمان مورد نیاز برای درمان و التیام دوام می‌یابد و سپس جذب شده و دیگر نیازی به خارج کردن آن نخواهد بود. شامل عفونت، خونریزی، تورم و حساسیت یا ناراحتی موقت از عوارض عمل لثه هستند. با این حال، با رعایت بهداشت دهان و دندان و پیروی از دستورالعمل های پس از عمل پریودنتیست، خطرات احتمالی به حداقل می رسند. پریودنتیست قبل از انجام جراحی، ممکن است آماده سازی های خاصی را برای اطمینان از بهترین نتیجه توصیه کند. آمادگی ها شامل تمیز کردن کامل دندان ها و لثه ها برای از بین بردن پلاک و رسوب تارتار است.

انتخاب این روش می‌تواند به کاهش خطر از دست دادن دندان‌ها کمک کند. اگر دچار این مشکل هستید، حتماً درباره جراحی لثه با دندانپزشک خود مشورت کنید. فلپ جراحی لثه یکی از رایج‌ترین روش های جراحی لثه برای درمان مشکلاتی مانند عفونت‌های لثه‌ای و جیب‌های پریودنتال است. در این روش، جراح لثه بخشی از بافت لثه را بلند کرده و آن را به سمت عقب می‌کشد تا به بخش‌های عمیق‌تر دندان دسترسی پیدا کند.

{

گرافت (پیوند) استخوان

|}

یکی دیگر از مواقعی که ناچار به جراحی لثه هستیم، عمل پیوند استخوان است. ایمپلنت یکی از درمان هایی است که برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته انجام می شود. برای این کار، پایه ای به مثابه ریشه از دست رفته درون استخوان فک جایگذاری شده که تاج بعد روی آن نصب می شود. چنین افرادی با اشتباهات بزرگ در درمان بیماران، موجبات ایجاد مشکلات بزرگ تری در لثه و دندان های ایشان را فراهم کرده و گاه برای حل آن، نیاز به جراحی لثه خواهیم داشت.

{

پیوند بافت لثه یا بازسازی بافت هدایت‌شده

|}

در صورت ابتلا به تحلیل لثه، دندانپزشک احتمالا همراه با جراحی، پیوند لثه را انجام می کند. در بسیاری از موارد، عقب نشینی لثه ها نشانه بیماری شدید لثه است. اما افراد از نظر ژنتیکی نیز می توانند مستعد نازک شدن لثه باشند. همچنین در صورت استفاده از مسواک بیش از حد زبر، فرد ممکن است دچار تحلیل لثه شود. این تکنیک جراحی لثه با تحریک رشد بافت لثه و استخوان عمل می‌کند. پس از فلپ کردن (بلند کردن) لثه از روی استخوان، یک تکه پارچه توری کوچک بین بافت لثه و استخوان قرار می‌گیرد.

{

-التهاب و عفونت لثه:

|}

پیش از اقدام به جراحی، می‌توانید درباره هزینه‌ها پرس‌وجو کنید تا با آمادگی وارد فرایند درمان شوید. برای اینکه امکان رسیدن به ریشه دندان ممکن شود، دندانپزشکان لثه را برش می‌دهند. پس از برش‌دادن، از ابزارهای مخصوصی برای خارج‌کردن پلاک‌های میکروبی و جرم دندان در ناحیه زیر لثه و اطراف ریشه استفاده می‌شوند. پیش از انجام عملیات مختلفی مانند ایمپلنت یا کامپوزیت دندان از جراحی لثه استفاده می‌شود. در فرایند کامپوزیت‌کردن دندان‌ها، موادی روی دندان قرار می‌گیرند که آن را زیباتر و عیوب سطحی و خفیفی مانند لب‌پرشدن را رفع می‌کنند. پیش از اجرای چنین اقداماتی، لازم است که لثه‌ها هم اصلاح و آماده شوند.

جرمگیری دندان یک درمان ساده و نیمه سرپایی است که بدون هیچ عارضه خاصی انجام می شود. با این حال گاهی شدت تشکیل جرم به حدی است که باید جرمگیری به صورت عمیق و در زیر لثه ها هم دنبال شود. پس از دو الی چهار جلسه جرمگیری لثه باید حدود یک هفته مواظب دندان ها و لثه ی خود باشید.

در بعضی موارد، جراحی لثه برای آماده‌سازی بافت‌های لثه برای نصب پروتز دندان یا اصلاح پروتز‌های قدیمی لازم است. جراحی لثه یک عمل جراحی است که به خاطر بهبود و حفظ سلامت لثه‌ها و بافت‌های محیط آنها انجام می‌شود. در صورتی که خط لثه به دلیل از دست دادن بافت لثه، پایین آمده باشد، به عبارتی لثه تحلیل رفته باشد، جهت پیشگیری از بروز آسیب های بعدی، گرافت بافت انجام خواهد شد. این مواد مانع از رشد لثه در فضایی می شوند که استخوان باید رشد کند و امکان رشد مجدد استخوان و بافت همبندی نیز فراهم خواهد شد.

این روش معمولاً برای درمان بیماری‌های لثه مانند التهاب لثه یا پوسیدگی لثه، اصلاح لثه‌های فرورفته یا خلق زیبایی در لبخند به کار می‌رود. در این مقاله، به بررسی روش‌های مختلف جراحی لثه، مراحل انجام این روش، مزایا و معایب آن، و همچنین نکاتی که باید پس از جراحی لثه رعایت شود، پرداخته می‌شود. جراحی لثه اغلب برای بیمارانی که بافت استخوانی خود را از دست داده‌اند یا در شرایطی که درمان‌های مربوط به بافت نرم در مورد آنها به‌درستی جواب نمی‌دهد، توصیه می‌شود. در اغلب موارد، باید بیماری لثه در مرحله متوسط یا پیشرفته خود باشد تا بیمار واجد شرایط جراحی لثه قرار گیرد.

در شرایطی که بیمار از مشکلات لثه رنج ببرد، لازم است که دندانپزشک متخصص کاشت ایمپلنت ابتدا بیمار را به یک پریودنتیست معرفی کند و پس از تکمیل طول درمان و بهبودی، برای جراحی اقدام نماید. یکی از مراحل لازم پیش از انجام ایمپلنت دندان برای برخی از افراد، جراحی لثه است. این جراحی در زمانی صورت می‌گیرد که بیمار با بیماری لثه پیش از انجام کاشت دندان درگیر باشد و یا لثه دچار التهاب و عفونت باشد. جراحی لثه زمانی الزامیست که پریودنتیست تشخیص دهد که بافت‌های پریودنتال اطراف دندان ناسالم است و امکان ترمیم آن توسط درمان‌های غیرجراحی وجود ندارد. جراحی لثه نوعی جراحی زیبایی پلاستیک محسوب می‌شود و فرایندهای مربوط به ترمیم و بازسازی آسیب‌های وارد شده به لثه در این جراحی صورت می‌گیرد.

پس از آن منطقه بین لثه و ریشه می‌تواند در طول فرایند بهبود، بازسازی گردد. در صورتی که نسبت به درمان بیماری های لثه اقدامی صورت نگیرد، شاهد بروز مشکلات سلامتی مانند بیماری های قلبی و یا دیابت خواهیم بود. بیماری لثه با درگیر کردن لثه ها و دندان ها می تواند منجر به بروز عفونت و مرگ استخوان و بافت شود. رعایت بهداشت دهان و دهان و مراجعه منظم به دندانپزشکی، احتمال بروز بیماری های لثه را به حداقل خواهد رساند.

دندان پرشکی https://drchalak.com/
خدمات دندانپزشکی سفارشی، برای نیازهای منحصر به فرد شما