دستگاه اسپرسو قهوه را با فشار آوردن آب تحت فشار در نزدیکی نقطه جوش از طریق “پاک” قهوه آسیاب شده و فیلتر به منظور تولید قهوه غلیظ و غلیظ به نام اسپرسو دم می کند. اولین دستگاه برای تهیه اسپرسو در سال 1884 توسط آنجلو موریوندو از تورین ایتالیا ساخته و ثبت شد. طرح بهبود یافته در 28 آوریل 1903 توسط لوئیجی بزرا ثبت شد. موسس شرکت La Pavoni این اختراع را خریداری کرد و از سال 1905 دستگاه های اسپرسو را به صورت تجاری در مقیاس کوچک در میلان تولید کرد. چندین طرح ماشین برای تولید اسپرسو ایجاد شده است. چندین دستگاه برخی از عناصر مشترک را به اشتراک می گذارند ، مانند یک سر گروه و یک فیلتر portafilter. دستگاه اسپرسو همچنین ممکن است دارای یک چوب بخار باشد که برای بخارپاشی و کف کردن مایعات (مانند شیر) برای نوشیدنی های قهوه مانند کاپوچینو و کافه لاته استفاده می شود.

 

تاریخ

 بهترین اسپرسو ساز خانگی ارزان برای تهیه اسپرسو توسط آنجلو موریوندو از تورین ایتالیا ساخته و ثبت شد ، که یک نمونه کار را در نمایشگاه عمومی تورین در سال 1884 نشان داد. [1] به او حق ثبت اختراع داده شد 33/256 مورخ 16 مه 1884 (طبق “Bollettino delle privative industriali del Regno d’Italia” ، سری دوم ، جلد 15 ، سال 1884 ، صفحات 635 – 655). یک گواهی عنوان صنعتی به آقای آنجلو موریوندو ، از تورین ، برای اختراعی به نام “ماشین بخار جدید برای تولید اقتصادی و لحظه ای نوشیدنی قهوه ، روش” A. Moriondo “، Plate CXL” اعطا شد.

 

در سال 1901 ، لوئیجی بزرا از میلان ، پیشرفت های دستگاه را ثبت کرد. بزرا مهندس نبود ، بلکه مکانیک بود. وی تعدادی از پیشرفتهای دستگاه موجود را ثبت کرد ، اولین مورد در 19 دسامبر 1901 مورد استفاده قرار گرفت. این عنوان “نوآوری در ماشین آلات برای تهیه و سرو فوری نوشیدنی قهوه” (ثبت اختراع شماره 153/94 ، 61707 ، اعطا شده است) در 5 ژوئن 1902). در سال 1905 حق ثبت اختراع توسط دسیدریو پاونی خریداری شد که شرکت La Pavoni را تأسیس کرد و شروع به تولید ماشین به صورت تجاری (یک بار در روز) در یک کارگاه کوچک در Via Parini در میلان کرد.

 

در سال 1933 فرانچسکو ایلی مجارستانی-ایتالیایی اولین دستگاه قهوه ساز اتوماتیک را که آب تحت فشار را جایگزین بخار کرد ، اختراع کرد. Illetta سلف دستگاه اسپرسو ساز امروزی شد.

 

مکانیزم درایو

پرونده: Morning Espresso Routine – پیشرفت ، نتایج ، مشاهدات و Miscellany.webm

تهیه اسپرسو (فیلم)

چندین طرح ماشین برای تولید اسپرسو ایجاد شده است. چندین ماشین برخی از عناصر مشترک را به اشتراک می گذارند.

 

متغیر بودن ظرافت آسیاب ، میزان فشاری که برای سفت کردن آسیاب ها استفاده می شود یا فشار خود می تواند برای تغییر طعم اسپرسو استفاده شود. برخی از باریستاها برای حفظ دمای بالاتر اسپرسو ، شات های اسپرسو را مستقیماً در یک فنجان یا شیشه شلیک از قبل گرم شده می کشند.

 

پیستون محور

دستگاه پیستون محور یا اهرم محور در ایتالیا در سال 1945 توسط آشیل گاگیا ، بنیانگذار تولید کننده دستگاه اسپرسو Gaggia توسعه یافت. این طرح به طور کلی از یک اهرم استفاده می کند که توسط اپراتور پمپ می شود تا آب گرم را تحت فشار قرار دهد و آن را از طریق قهوه ارسال کند. عمل تولید یک شات اسپرسو به طور عامیانه کشیدن شات نامیده می شود ، زیرا این دستگاه های اسپرسو با اهرم نیاز به کشیدن یک دسته بلند برای تولید شات دارند. [2] به همین دلیل گاهی دستگاه های اسپرسو ساز اهرمی را دستگاه های اسپرسو دستی می نامند.

 

دو نوع ماشین اهرم وجود دارد. طراحی پیستون دستی و پیستون فنری. با پیستون دستی ، اپراتور مستقیماً آب را از طریق محوطه عبور می دهد. در طراحی پیستون فنری ، اپراتور برای کشش فنر کار می کند ، که فشار را برای اسپرسو (معمولاً 8 تا 10 بار ؛ 116 تا 145 psi) تحویل می دهد.

 

 

بخار محور

 

دستگاه قهوه ساز بخار

یک واحد بخار محور با فشار دادن بخار یا فشار بخار ، آب را از طریق قهوه عبور می دهد. اولین دستگاه های اسپرسو از نوع بخار بودند ، هنگامی که یک دیگ بخار معمولی به چهار سر گروه منتقل می شد ، تولید می شد تا چندین نوع قهوه به طور همزمان درست شود. [3] این طرح هنوز هم امروزه در ماشینهای مصرفی ارزان قیمت استفاده می شود ، زیرا نیازی به قطعات متحرک ندارد. همچنین ، ماشینهای بخار در مقایسه با پمپ های محرک فشار زیادی برای استخراج تولید نمی کنند. این باعث می شود که کرم ، مشخصه اسپرسو ، کیفیت پایین تری داشته باشد.