[ad_1]
یک سفینه فضایی در اطراف مریخ ، شفاف ترین منظره شفق های فرازمینی را در این سیاره سرخ به تصویر کشیده است.
کاوشگر امارات متحده عربی ، نادژدا ، که در اوایل فوریه وارد مریخ شد ، درخشش پراکنده آسمان شب را در مریخ مشاهده کرد. مشاهدات خیره کننده می تواند دانشمندان را در درک بهتر جو مریخ و تفاوت تابش سیاره سرخ با انتقال نوری مشابه که در زمین مشاهده می شود ، کمک کند.
شفق قطبی وقتی اتفاق می افتد که ذرات باردار از فضا با اتم های جو تعامل داشته باشند ، آنها را با انرژی شارژ کرده و درخشان کنند. در زمین ، این به عنوان چراغ های شمالی و جنوبی بازی می شود. هنگامی که ذرات پرانرژی خورشید به میدان مغناطیسی سیاره برخورد می کنند ، انرژی آنها را به اتم های موجود در قسمت فوقانی جو می دهد تا جلوه های چشمگیری از نورهای سبز ، بنفش ، قرمز و آبی ایجاد کنند.
اما در مریخ ، شفق قطبی متفاوت است ، زیرا تصور می شود که این سیاره سرخ در یک روند مرموز که باعث ایجاد جو متراکم دور و مریخ شده است ، میلیاردها سال پیش میدان مغناطیسی جهانی خود را از دست داده است.
جاستین داگان ، دانشمند سیاره ای در دانشگاه کلرادو و معاون مأموریت علمی مدار امید گفت: “آنچه در عوض می بینیم ، میدان های مغناطیسی است که چیزی منحصر به فرد مریخ است.” “آنها از مواد معدنی پوسته مریخ تشکیل شده اند که در اوایل منظومه شمسی شکل گرفته اند ، زمانی که ما معتقدیم مریخ دارای یک میدان مغناطیسی جهانی مانند زمین است.”
داگان افزود ، بقایای میدان مغناطیسی مریخ اساساً در آن مواد معدنی قفل شده است كه در اطراف این سیاره پراکنده شده اند.
وی گفت: “بنابراین ذرات باردار به قطب شمال و جنوب هدایت نمی شوند ، همانطور كه معمولاً شفق های قطبی را روی زمین می بینیم.” “در مریخ ، آنها به نوعی همه جا هستند.”
این نوع انتقال نور جوی که در مناطق مغناطیسی خاصی قرار دارند ، به عنوان شعاع های گسسته شناخته می شوند.
دانشمندان خواهان مطالعه شفق های قطبی در مریخ هستند ، زیرا آنها نه تنها خواص جو سیاره را آشکار می کنند ، بلکه می توانند اسرار دیگر منظومه شمسی را نیز حل کنند.
داگان گفت: “این نقش این س questionsالات بزرگ در مورد چگونگی تعامل سیارات با ستاره خود را بازی می کند.” “انرژی خورشید چگونه بر فضای بالای سیارات تأثیر می گذارد؟”
در حالی که مریخ و زمین دنیای بسیار متفاوتی هستند ، اما آنچه در این سیاره سرخ اتفاق می افتد می تواند چیزهای نزدیکتر به خانه را آگاه کند.
داگان گفت: “در گذشته زمین زمان هایی وجود داشته که میدان مغناطیسی جهانی دوباره تغییر جهت داده یا ضعیف شده است ، بنابراین در این دوره های انتقالی زمین بیشتر شبیه زهره یا مریخ بوده است.” “از این نظر ، مریخ می تواند چیزهایی درباره زمین به ما بگوید که در حال حاضر واقعاً نمی توانیم آنها را مطالعه کنیم.
شفق قطبی گسسته در اواخر آوریل و اوایل ماه مه مشاهده شد ، زمانی که دانشمندان مأموریت مریخ امارات ابزارهای موجود در فضاپیمای Hope را آزمایش کردند. این مدار که در جولای سال 2020 به فضا پرتاب شد ، برای کشف جو مریخ طراحی شده است.
شفق های قطبی در نور ماوراlet بنفش اولین کشفیات بزرگ علمی در مورد مأموریت مریخی امارات هستند.
داگان گفت: “تمام تیم علمی هیجان زده هستند.” “داشتن این لحظه عالی خوب بود و از دیدن آن خیلی زود خوشحال شدم.”
[ad_2]
منبع: khabar-dastchin.ir