تابستان می تواند نیم سال تا پایان این قرن ادامه داشته باشد



بر اساس مطالعه اخیر بررسی تأثیر تغییرات آب و هوا بر الگوی و طول فصول زمین ، تابستان در نیم کره شمالی ممکن است در صورت کنترل نشدن گرم شدن کره زمین ، تقریباً شش ماه تا 2100 طول بکشد.

این مطالعه که ماه گذشته در ژورنال Geophysical Research Letters منتشر شد ، نشان داد که تغییرات آب و هوایی تابستان را گرمتر و طولانی تر می کند ، در حالی که سه فصل دیگر را کاهش می دهد. دانشمندان می گویند این بی نظمی ها می تواند تأثیرات جدی بر سلامت انسان و کشاورزی بر محیط زیست بگذارد.

یوپین گوان ، سرپرست نویسنده تحقیق ، اقیانوس شناس فیزیکی در آزمایشگاه اصلی آزمایشگاه اقیانوس شناسی گرمسیری در آکادمی علوم چین ، گفت: “این ساعت بیولوژیکی برای هر موجود زنده است.” “مردم در مورد بالا بردن درجه حرارت 2 درجه یا 3 درجه بحث می کنند ، اما گرم شدن کره زمین ، تغییر فصول ، چیزی است که همه می توانند درک کنند.”

گوان و همکارانش داده های روزانه آب و هوا را از سال 1952 تا 2011 بررسی کردند تا ابتدا و پایان هر فصل در نیمکره شمالی را تعیین کنند. آنها دریافتند که طی یک دوره تقریباً 60 ساله ، تابستان به طور متوسط ​​78 تا 95 روز بیشتر است ، اختلاف حدود سه ماه.

زمستان ها به طور متوسط ​​از 76 روز به 73 روز کوتاه می شوند و فصل های بهار و پاییز نیز در حال کاهش هستند. به طور متوسط ​​، فصول بهار از 124 به 115 روز و پاییز از 87 به 82 روز کاهش یافته است.

دانشمندان از یافته ها برای ساخت مدلی برای پیش بینی چگونگی تغییر فصول در آینده استفاده کرده اند. آنها دریافتند که اگر سرعت تغییرات آب و هوایی بدون وقفه ادامه یابد ، تابستان در نیمکره شمالی می تواند نزدیک به شش ماه طول بکشد ، در حالی که زمستان کمتر از دو ماه طول می کشد.

در مطالعه خود ، گوان و همکارانش شروع تابستان را بر اساس شروع دما در گرمترین 25 درصد در این مدت اندازه گیری کردند. آنها گفتند که زمستان به عنوان شروع دما در سردترین 25 درصد تعریف شده است.

تحقیقات قبلی نشان داده است که تغییر آب و هوا تأثیر بسزایی در فصول کره زمین دارد – تابستانها را گرمتر و طولانی تر و زمستانها را کوتاهتر و گرمتر می کند – اما گوان گفت که از نتایج چشمگیر پیش بینی های آینده خود تعجب کرده است.

گوان گفت: “ما ابتدا 2050 را بررسی كردیم و سپس تغییر را برای 2100 محاسبه كردیم و این رقم بزرگی بود.” “برای رفاه حال مردم ، من واقعاً امیدوارم که این نتایج اشتباه باشد.”

تغییر در فصل های زمین ، محیط زیست و سلامت انسان را به خطر می اندازد. به عنوان مثال ، تابستانهای گرم و طولانی تر بدان معنی است که پشه ها و سایر آفات ناقل بیماری می توانند در مناطقی گسترش پیدا کنند و به حیات خود ادامه دهند.

“شما می توانید به جایی برسید که حشرات مانند پشه های مالاریا ، كه معمولاً از مناطق مرتفع دور می شوند ، زیرا شب نمی توانند زنده بمانند ، می توانند به طور بالقوه بیشتر و در ارتفاعات زنده بمانند.” دانشگاه ایالتی اوهایو که در این مطالعه مشارکت نداشته است.

و از آنجا که فصول چرخه حیات گیاهان و حیوانات را تعیین می کنند ، تغییرات آب و هوایی می تواند توانایی سازگاری گونه ها را مختل کند.

شریدان گفت: “اگر فصل ها شروع به تغییر کنند ، همه چیز به طور همگام سازی کاملاً تغییر نخواهد کرد.” “اگر گلهایی را كه از زمین بیرون می آیند مثال بزنیم ، ممكن است آن گلها بیرون بیایند ، اما زنبورها هنوز در آنجا نیستند تا گرده افشانی كنند ، یا آنها از بالای سر خود عبور كرده اند.”

شریدان گفت ، تغییرات آب و هوایی همچنین باعث ناپایداری فصول می شود که این می تواند تأثیرات گسترده ای بر تولید محصولات کشاورزی داشته باشد. به عنوان مثال ، در ایالات متحده ، یک “چشمه جعلی” در مارس 2012 ، که با هوای غیرمعمول گرم مشخص می شود ، قبل از برنامه قبل از کاهش مجدد دما در ماه آوریل ، گیاهان را از هفته های خواب بفریبد.

شریدان گفت: “همه چیز با سرعت بالا شروع شد ، با این تصور كه ​​آغاز تابستان است.” “در میشیگان ، مقدار عظیمی از محصولات گیلاس از بین رفت. چنین مواردی در جنوب با محصولات هلو اتفاق افتاد.”

در حقیقت ، دانشمندان مشتاقانه می بینند که دقیقاً تأثیر تغییرات آب و هوایی بر فصول به دلیل تأثیر بالقوه بر تولید مواد غذایی ، چگونه است.

وستون اندرسون ، دانشجوی فوق دکترا در انستیتوی تحقیقات بین المللی آب و هوا و دانشگاه دانشگاه کلمبیا ، در حال بررسی تأثیرات تنوع آب و هوا بر کشاورزی و امنیت غذایی است. گرم شدن کره زمین نه تنها در مکان و زمانی که برخی از محصولات می توانند رشد کنند ، بلکه بر میزان رشد آنها نیز تأثیر می گذارد.

اندرسون ، که در مطالعه اخیر شرکت نکرده است ، گفت: “یکی از نگرانی های اصلی این است که چگونه دمای گرم شدن بر زمان توسعه محصول تأثیر می گذارد.” “این بدان معنی است که محصولات به سرعت زودرس می شوند و در نتیجه میزان محصول تحت تأثیر قرار می گیرد.”

اندرسون گفت ، اگرچه مشکلات تولید غذا تأثیر گسترش جهانی دارد ، منطقه مدیترانه یکی از مناطقی است که به نظر می رسد به ویژه در برابر گرم شدن کره زمین آسیب پذیر است.

وی با بیان اینکه مکان هایی که در حال حاضر نیمه خشک هستند نیز آسیب پذیر هستند ، گفت: “ما هم اکنون در دریای مدیترانه شاهد هستیم که دما در حال افزایش است و منطقه خشک می شود ، بنابراین برای کاشت گندم کمتر مناسب است.”

شریدان گفت: نتایج این مطالعه با نشان دادن چگونگی ارتباط انسان ، سایر حیوانات ، گیاهان و محیط زیست ، به نشان دادن شدت تغییرات آب و هوایی کمک می کند.

وی گفت: “تغییر فصل می تواند بسیار بیشتر از آنچه فکر می کنید ویرانی ایجاد کند ، وقتی همه سیستم هایی را که متناسب با زمان فصل ها تنظیم شده اند ، ویران کنید.”


منبع: khabar-dastchin.ir

دیدگاهتان را بنویسید

Comment
Name*
Mail*
Website*